Soiuri cultivate

Varietatea solului, conditiile pedo-climatice, prietenia Dunarii, munca si arta producatorilor fac posibila producerea unor varietati de soiuri, a unor calitati care prin caracteristicile si clasificarea lor, vin in folosul iubitorului de vin.
Incepand cu structura robusta a unui Riesling Italian, savoarea unui Sauvignon Blanc, finetea unui Pinot Gris, popularitatea unei Feteasca Alba, echilibrul dat de Feteasca Regala, cunoscand un Muscat Ottonel atractiv, in paralel cu un Cabernet Sauvignon bine structurat, un Merlot interesant, apropiindu-ne de un Pinot Noir incantator sau savurand o Feteasca Neagra prietenoasa, descoperim parca o galerie de opere de arta, de tablouri cu peisaje cu nuante diferite, culori attractive, atat calde, cat si reci, peisaje linistite, dar si tumultoase, cu structuri si caracteristici complexe, dar si echilibrate, fiecare trasmitand ceva, o idee, un mesaj, o poezie. Toate acestea, prin munca echipei Domeniile Ostrov, pentru ca aceste vinuri sa fie cunoscute, sa fie prietenoase, atractive, sa acopere toate cererile si gusturile iubitorilor de vin, de arta, sloganul este: “Vin… pentru tine!”

Feteasca Alba

Soi indigen romanesc valoros, semi-viguros, cu productivitate medie,
sensibil la fainare.
Strugurii sunt de dimensiuni mici spre medii, semicompacti, de forma
cilindrica sau cilindro-conica, cu primele doua ramificatii mai
dezvoltate. Boabele sunt sferice, medii ca dimensiuni, cu pielita
verde-galbuie si un continut dulce si suculent. Da rezultate bune desi
foarte diferite in aproape toate zonele tarii. In viile Domeniile Ostrov
atinge maturitatea tehnologica pentru producerea vinurilor de calitate
la sfarsitul lui septembrie, acumuland un nivel ridicat al zaharurilor
si o aciditate nu prea ridicata. Permite obtinerea unor vinuri de nivel
calitativ deosebit, de culoare verde-galbuie, cu o concentratie
alcoolica destul de ridicata, aciditate medie, extractive si cu un
pronuntat caracter floral.

Soi autohton romanesc cu productivitate medie si mare, relativ rezistent la boli. Strugurii sunt de dimensiuni medii, compacti, de forma cilidro-conica, uni – sau biaripati. Boabele sunt sferice, medii ca dimensiuni cu o pielita subtire gaben-verzuie si un continut dulce, suculent si usor aromat. In viile Domeniile Ostrov atinge maturitatea tehnologica pentru producerea vinurilor de calitate la sfarsitul lui septembrie. Vinurile obtinute au o fructuozitate pronuntata, un echilibru gustativ si un bogat spectru floral.

Este un soi viguros cu productivitate mare sau medie, sensibil la
fainare, mucegai si la putregaiul cenusiu.
Strugurii sunt compacti, de forma cilindrica  cu boabe sferice medii, de
culoare galben-verzuie si miez zemos, dulce.
Atinge maturitatea tehnologica pentru producerea vinurilor de calitate
la sfarsitul lui septembrie.
Vinul obtinut are un buchet complex si bogat, un bun echilibru intre
taria alcoolica si aciditate, este extractiv, vinos, prezentand o
senzatie gustativa persistenta.

Este un soi viguros, fertil cu productivitate medie. Strugurii sunt de forma cilindro-conica compacta, in general biaripati. Boabele sunt sferice de dimensiuni medii, cu pielita de culoare verzuie si cu un continut usor aromat si suculent. Ajunge la maturitatea tehnologica pentru producerea vinurilor de calitate la sfarsitul lui septembrie. Poate produce vinuri echilibrate, personale, cu aroma florala complexa, foarte apreciate.

Este un soi viguros, fertil cu productivitate medie. Strugurele este mic, compact, de forma cilindrica, uneori aripat. Boabele sunt sferice, mici, de culoare gri-roz, vinetie, cu miez dulce zemos. Soiul are capacitate ridicata de acumulare a zaharurilor. Atinge maturitatea tehnologica pentru producerea vinurilor de calitate la sfarsitul lui septembrie. Vinurile obtinute sunt de inalta calitate, au un grad alcoolic ridicat, aciditate echilibrata, bogate in extract, onctuoase si cu buchet floral discret.

Este un soi viguros, fertil si cu productivitate mare.
Strugurii sunt compacti, de dimensiuni medii, de forma cilindro-conica,
uneori aripati. Boabele sunt  de dimensiuni medii, sferice, cu pielita
galben-aurie, acoperita cu pruina si o pulpa semicarnoasa, dulce si
aromata.
Vinul este lejer, cu aroma pronuntata tipica de Muscat, foarte agreata
de consumatori.